Remodelarea feselor se poate realiza prin mai multe tipuri de metode, doua dintre acestea fiind implantul fesier cu proteze de solicon sau remodelarea cu ajutorul grasimii proprii.

Implantul fesier cu silicon este o procedura ce tine de chirurgia estetica si are menirea de a remodela si augumenta zona posteriorului. Interventia chirurgicala se desfasoara sub anestezie generala, iar incizia se realizeaza interfesier, pentru a nu lasa cicatrici vizibile.

Dupa ce este creat un “buzunar” submuscular sau supramuscular se insereaza implanturile fesiere. Cea mai des intalnita metoda de amplasare a acestuia este cea submusculara.

Interventia dureaza aproximativ doua ore, iar ulterior se recomanda cateva zile de repaos.

Femeile care au slabit mult sau cele care au fesele plate si neatragatoare sunt cele care isi doresc cel mai mult un posterior mai generos si mai armonios. A existat de-a lungul timpului o reticenta din partea acestora in a urma acest tip de interventie, din teama si lipsa de informare concreta. De cele mai multe ori, le-a fost teama fie de durere, fie de efecte secundare.

Acum insa lucrurile de schimba, iar implantul fesier cu silicon devine o procedura tot mai ceruta multumita si avansului tehnologiei.

Operatia se desfasoara rapid, dureaza doar doua ore. In primele zile dupa interventie pot aparea mici dureri, amorteala sau vanatai, care sunt insa normale. I

n primele zile recomand repaos la pat, iar apoi activitatile zilnice pot fi reluate. Recomandam si evitarea exercitiilor fizice solicitante in primele doua luni de la operatie.

Efectele secundare ce consta in deplasarea sau spargerea pungilor cu silicon sunt putin probabile daca pacienta respecta ca la carte indicatiile medicului estetician.